Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

Nu in:

Was in:

En nog

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Martin en marjolein via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 26-07-2017 En aan alles komt ... (8)
  • 12-07-2017 Maleisie in de ... (11)
  • 19-06-2017 Groot(s) China (11)
  • 06-06-2017 De Chinese ... (11)
  • 25-05-2017 Tot ziens Taiwan (6)

Statistieken

Dit dagboek is 63445 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag Tis als vanouds...

Toon op kaart

10 april 2017 | Door: MenM

Aantal keer bekeken 443   Aantal reacties 19   Coron, Palawan Province, Filipijnen
a A

Tis als vanouds...

We zijn pas een week onderweg, maar het voelt als twee of drie weken. En dat bedoelen we op een goede manier. Hebben we dan zo veel gedaan? Nee, dat valt best mee. Of beter gezegd: helemaal niet. Na een lange reis zijn we aangekomen in Boracay, Filipijnen. Wat lang is? Wat dacht je van het volgende… Een uur met de auto van Apeldoorn naar Dronten op maandagochtend. Koffie bij de ouders van Marjolein. Een uur met de trein naar Schiphol en daar door alle veiligheidsmaatregelen zodat we maar een uur van de drie over hadden om even te niksen. Vliegen naar Guangzhou in China voor elf uur. Overstappen naar de vlucht naar Manilla. Daar overgestapt op een vlucht naar Caticlan voor twee uur. Met een bus naar de haven om de boot te pakken naar Boracay. En daar nog een tricycle naar Blue Bayou Bungalows waar we om half zeven lokale tijd op dinsdagavond aankwamen. Ook voor onze begripppen was dit een lange trip.

In Boracay niet meer gedaan dan strikt noodzakelijk. Boracay is een van de meest prachtige strandbestemmingen ter wereld. Dat wil zeggen, tot het eiland, sinds bijna twee jaar, overspoeld wordt door Chinezen, Taiwanezen, Koreanen en meer van dat soort. En met overspoelt, bedoelen we echt overspoelt. We waren een van de weinige Europeanen of Amerikanen die daar rondhuppelden. Overspoelt ook met meest westerse restaurant ketens die er bestaan. De Starbucks en de Subway hadden de meest prachtige strand locatie die we ooit hebben gezien.
We hebben in Boracay hoofdzakelijk gerelaxed. Boekje gelezen, geslapen, spelletje Backgammon gespeeld en in zitzakken op het strand biertjes gedronken.

Vanuit Caticlan hebben we een supertof vluchtje genomen naar Coron. Een klein vliegtuig met piloot en co-piloot en negen passagiers. Er was zelfs geen gate voor ons geopend, maar de deur werd geopend en we werden naar het vliegtuigje gereden. En of ik nog even kon helpen de deur van het vliegtuig van binnen te sluiten. Haha…. De vlucht was maar 50 minuten en omdat het zo’n klein vliegtuig was, vlogen we laag over alle eilanden en keken we naar prachtig blauw en groen water onder ons. Gelukkig had Marjolein deze optie gelezen op een blog van een reiziger. Top!

De reden van de verplaatsing naar Coron is simpel. Morgen vertrekken we voor een soort minicruise van drie dagen en twee nachten naar El Nido. Langs kleine eilandjes, plaatsen om te snorkelen en we slapen op het strand in een tentje of zoiets. We gaan het zien… Uiteraard is het wel een minicruise in Filipijnse stijl in een Filipijnse boot…

Liefs, Marjolein en Martin

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Foto's bij verslag (6)

• Creatief met zand
  • HBO zand kasteel
  • Uitzicht vanuit het mini vliegtuig
  • Klein vliegen
  • Cocktails on the beach
  • Martins eigen zand creatie

Ga naar het overzicht

Reacties (19)

10 april 2017 09:58 | Door: Jean-Paul

Al weer een week onderweg, ik had niet eens in de gaten dat jullie al vertrokken waren, wohahaha. Heel veel plezier in ieder geval, lekker genieten. Het eerst verhaal leest al weer lekker weg, ga zo door! Groet Jean-Paul

10 april 2017 10:17 | Door: Linda

Hey guyz,

De trip is begonnen en is nu al fantastische om dit alles te lezen.
Ik verheug me nu al op het volgende verslag.

Have fun,

Kus uit HHW

10 april 2017 10:53 | Door: Alma

Hoiiiii, have fun :-)

10 april 2017 12:05 | Door: Marc

Phhhhhh.... het (mee!) genieten is weer begonnen. Erg leuk om te lezen. Dat snorkelen is ook wel gaaf.

Veel plezier!

Marc

10 april 2017 12:15 | Door: Paul Scholtes

Een goed begin! en als het al zo lang lijkt....
hoef je de volgende keer maar een maandje te gaan!

Enjoy

10 april 2017 13:42 | Door: Thea van de Kamp

Hallo Marjolein en Martin,

Leuk om jullie verhaal te lezen. Veel plezier op jullie minicruise en we kijken uit naar de volgende belevenissen.

10 april 2017 14:42 | Door: mammar

vanuit de gezellige residence de houtduif jullie nwe aflevering avonturen gelezen. ziet er weer topgaaf uit allemaal. heel veel plezier en gezelligheid samen/lfs. mammar en douwe♥♥

10 april 2017 16:17 | Door: Lydia van Galen

Hoi M & M,
Het eerste verhaal klinkt alweer super!
Leuk vliegen met zo'n grote mug?!
Groetjes Lydia

10 april 2017 16:56 | Door: Anne

O, wat heerlijk allemaal weer.... .

10 april 2017 17:47 | Door: Truus en Ties

Klinkt allemaal goed maar wat meer informatie zou fijn zijn. Waar slapen jullie bijvoorbeeld en hoe praat je met al dat soort? Van wie is dat eiland eigenlijk, van de toeristen?

Liefs van Truus en Ties

10 april 2017 19:34 | Door: Henk

Veel plezier !!

10 april 2017 20:03 | Door: Bastiaan

Heel veel plezier met jullie verdere reis.

11 april 2017 10:26 | Door: Bas Scheerhoorn

Wat leuk om te horen dat je weer op reis bent Martin heel veel plezier samen! Ik ben stiekem wel een beetje jaloers....

15 april 2017 06:24 | Door: Dirk

have fun.

15 april 2017 13:04 | Door: Feite en Janny Bos Buurtjes van 24

Hoi Martin en Marjolein !

Heerlijk om jullie verslag te lezen !
We genieten er van !
Veel plezier op jullie verdere weg , we kijken uit naar jullie volgend verhaal !

16 april 2017 09:39 | Door: Truus en Ties

Marjolein gefeliciteerd met je verjaardag en nog vele jaren.

Ook Martin gefeliciteerd.
Ik zou zeggen neem vandaag vrij of ga met vakantie. O, nee dat zijn jullie al.

Veel liefs van Ma en Pa Steehouwer waar alles goed mee gaat.

17 april 2017 10:08 | Door: Gerard

Marjolein, van harte gefeliciteerd gisteren...oeps, beter later dan niet. En Martin morgen ook alvast gefeliciteerd, ben ik hier ieder geval op tijd mee.

19 april 2017 21:57 | Door: mammar

/hallo travelkinderen::nogmaals van harte!! en voor martin ook een fijne verjaardags-beach-coctail-partyday☺☼♥♥

27 april 2017 21:31 | Door: jorien

hej Mar & Martin,

wat heerlijk om te lezen allemaal!! ik krijg spontaan weer zin om ook weer een reis uit te gaan zoeken voor onze volgende plannen. Heerlijk dat jullie zo inspireren!!!
geniet lekker daar! :-)
X Jor